ÁRNYÉKOLÓ
AUTOMATIZÁLÁS

BECKER redőnymotorok

A BECKER REDŐNYMOTORJAIVAL ÖN A PIAC LEGFEJLETTEBB ÉS LEGJOBB MINŐSÉGÉT KÉPVISELŐ CSŐMOTORJÁHOZ JUTHAT HOZZÁ.

Ahány ház, annyi igény és a BECKER-nek mindegyikre van megoldása. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, a BECKER immáron 100 éve az árnyékoló automatizálás piacvezető vállalata. A kiváló minőségű redőnymotorok titka a cég filozófiájában rejlik. A „made in Germany” minőségjelzésnek eleget téve, az összes termék német területről származó alapanyagból, a cég németországi gyárában kerül összeszerelésre szakemberek által.

Tovább a termékekre

Konfigurátor

A BECKER redőnymotorok legtöbbje a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

Ha a redőny lefelé halad és akadálynak ütközik (pl.: virágcserép a párkányon), a Becker csőmotor a beépített akadályérzékelésnek köszönhetően megáll, hogy elkerülje a redőny további károsodását. A redőny FEL irányba történő mozgatásával az akadály eltávolítható.

Az ezzel a funkcióval ellátott Becker redőnymotorok akadályba ütközés esetén – függetlenül attól, hogy hol történik – szintén megállnak. Azonban a reakcióidő az akadályba ütközés és a redőnymotor megállás között lényegesen rövidebb. Bizonyos csőmotorok (pl. C PROF+) a redőnyt vissza is nyitják, ez lehetővé teszi, hogy a redőny szerkezete mentesüljön a terhelés alól és az akadály egyszerűen eltávolítható legyen.

Ön nem szeretne feltolásgátló szerkezetet használni?

Nem probléma – az extra érzékeny akadály érzékelés a BECKER-től külön speciális alkatrészek beépítése nélkül is működik!

Tudta, hogy hideg időben a redőny záróléce hozzáfagyhat a párkányhoz? Az ezzel a funkcióval ellátott redőnymotorokkal ez nem jelenthet problémát.

Amennyiben a Becker csőmotor szorulást, akadást érzékel automatikusan kikapcsol elkerülendő a redőny károsodását. Bizonyos típusoknál a motor nem csak megáll, de azonnal vissza is engedi a redőnyt.

A redőny záróléce hideg téli időben a felső ponton is lefagyhat. Az ezzel a funkcióval ellátott csőmotorok képesek az ilyen jellegű befagyások elkerülésére azáltal, hogy képesek a redőnyt néhány milliméterrel a felső végállás előtt megállítani. Ezt a távolságot képes automatikusan állandó értéken tartani köszönhetően a ciklikus ellenőrzésnek. Mikor a redőnypalást hossza változik, például hőtágulás következtében. Ily módon még két számjegyű negatív külső hőmérsékletek mellett is garantált a gond nélküli és hosszú élettartamú üzemeltetés

A német minőség precizitást és biztonságot von maga után. Feltolásgátlók használatakor a Becker redőnymotor nagyobb erővel nyomja meg a redőnypalástot zárt állapotban, így a redőny sokkal nagyobb erővel szorul oda az ablakpárkányhoz. Ez lényegesen nehezebbé teszi a redőnyök felemelését, feltolását és ez által a lakásba való bejutást. Ez egy különösen hasznos biztonsági funkció, mely a rövid téli napokon jön igazán jól.

Az extra erővel lezárt redőnypalást lényegesen stabilabb és merevebb szerkezetű lesz, ráadásul a redőnypalást mozgása és remegése szeles időjárásban jól halhatóan lecsökken, ami még nagyobb kényelmet biztosít a motoros redőnnyel felszerelt lakásban élőknek

A beépített rádióvevővel ellátott csőmotorok biztosítják Önnek a lehető legnagyobb kényelmet és rugalmasságot.

Állítson be nyugodtan 2 darab köztes (kedvenc) pozíciót: egyszerűen csak nyomja meg a kívánt pozícióban a STOP és a FEL irány gombját, hogy beállítsa az első pozíciót, a második kedvenc pozíció beállításához nyomja meg a STOP és a LE gombokat. Igen, ez ennyire egyszerű! A beállított pozíciók könnyedén elérhető a LE vagy a FEL gombok dupla lenyomásával

Programozzon be kapcsolási időket, a beépített memória funkcióval ennél semmi nem egyszerűbb. A kívánt időpontban tartsa lenyomva a MemoControl (MC jelű) távirányítók LE vagy FEL gombját 5 másodpercig és már be is állította a LE vagy FEL irányhoz tartozó kapcsolási időt. A beprogramozott időpontokat a redőnybe épített csőmotor tárolja, így akkor sem veszik el a beállított időpont ha az elem lemerül a távirányítóban

A TC4410-II típusú távirányítónkal minden redőnymotort egyedileg tud programozni. A 10 csatornás távirányítóval mind a 10 csatornán egyedi időprogramokat tud beállítani, így minden redőnye úgy fog automatikusan mozogni, ahogyan csak akarja. Egyedül a képzelete adhat határt!

Ha a redőnypalást egy kicsit is kilóg a tokjából mikor teljesen fel van húzva, az szeles időjárásban kellemetlen csattogó hangot hallathat. Annak érdekében, hogy ezt a zajosságot elkerüljük és egyben védjük a redőnypalástot és a redőnytokot is, az ezzel a funkcióval ellátott csőmotorjaink képesek a redőnypalást zárólécét finoman neki ütköztetni a redőnytokhoz, és ezáltal stabilan rögzíteni azt. A csendesség egyben garantálja a hosszú élettartamot is.

Amennyiben a redőnypalást lefelé haladva akadályba ütközik az ezzel a funkcióval ellátott csőmotorok képesek megállítani a redőnyt, majd a terhelés csökkentése érdekében visszahúzni a palástot. Ily módon elkerülhető a redőny és a csőmotor károsodása rengetek felesleges kiadástól mentve meg pénztárcáját.

Végállások egyszerű beállítása (auto install) Centronic távirányítóval vagy faliadóval.
32 ciklusonkénti automatikus utánállítás.

Intelligens programozás, ami engedélyezi a végállás-javításokat. 3x visszanyit akadályérzékelés vagy mozgás közbeni nagy szélterhelés esetén.

Becker
napellenzőmotorok

A különféle szélálló textil napellenző árnyékolók napjainkban egyre inkább népszerűek, különösen a nagyon szeles területeken, illetve a magas épületeknél. Jelenleg az ilyen fajta textil árnyékolókhoz két fajta megoldást tudunk szállítani: az egyik az úgynevezett zip- vagy fixscreen árnyékolókhoz való, a másik esetben pedig egy speciális rögzítő elem kerül beépítésre az árnyékoló lefutó sínjébe. A Becker napellenzőmotorok mindkét esetben ideális választás jelentenek. Választhat fix reteszelési pozícióval (SE) ellátott és szabadon beállítható reteszelési pozícióval (E16/C16) ellátott csőmotorok közül.

Ismerősen hangzik az a hang? A tavaszi nagytakarítás után elfelejtette eltenni a létrát. A fény érzékelő pedig becsukta a napellenzőjét és az ott felejetett létra pedig a napellenző karjai közé szorult. A Becker napellenző motorjaival a beépített aladályérzékelőnek köszönhetően ez nem probléma. A csőmotorok bármilyen akadás, szorulás esetén automatikusan megállítja a napellenző mozgását, hogy megóvja az árnyékolót a további károsodástól. A napellenzőmotor típusától függően pedig nem csak egyszerűen megáll, hanem ellentétes irányú mozgással tehermentesíti is az árnyékolót.

Annak érdekében, hogy Ön minnél tovább élvezhesse a textil árnyékolója által nyújtott árnyékot a Becker napellenzőmotorjai képesek lágyan megállni a felső végállásnál, hogy a vásznat a lehető legkisebb mértékben terheljék, ezáltal biztosítva a vászon hosszú élettartamát.

A beépített rádióvevővel ellátott napellenzőmotorjaink biztosítják Önnek a lehető legnagyobb kényelmet és rugalmasságot.

Állítson be nyugodtan 2 darab köztes (kedvenc) pozíciót: egyszerűen csak nyomja meg a kívánt pozícióban a STOP és a FEL irány gombját, hogy beállítsa az első pozíciót, a második kedvenc pozíció beállításához nyomja meg a STOP és a LE gombokat. Igen, ez ennyire egyszerű! A beállított pozíciók könnyedén elérhető a LE vagy a FEL gombok dupla lenyomásával.

Különböző szél és fény határértékek különböző ányékolókhoz? A Becker szél-fény vezérlésű távirányítóival (SWC széria) és a különféle szél-fény érzékelőivel hatékony védelmet nyújthat árnyékolóinak és háztartaási eszközeinek, bútorainak.

Az SWS745-II LCD kijelzős távirányító 5 árnyékoló egyedi vagy csoportos vezérlését teszi lehetővé, csatornánkénti szél- és fényérzékenység állítással. A kijelző és a magyar nyelvű menü lehetővé teszi, hogy egy sor paramétert Ön is beállíthasson, mint például a különféle határértékek beállítása vagy annak meghatározása, hogy árnyékolói mely időpontokban mozogjanak vagy ne mozogjanak a napsütés erősségét követve. A fény érzékelés be- vagy kikapcsolása nem befolyásolja a szélérzékelés funkciót, mivel a szélsebesség érzékelése biztonsági funkció az Ön árnyékolóinak védelmében, ezért ezt a funkciós semmilyen körülmények között nem lehet kikapcsolni.

Végállások egyszerű beállítása (auto install) Centronic távirányítóval vagy faliadóval.
32 ciklusonkénti automatikus utánállítás.

Intelligens programozás, ami engedélyezi a végállás-javításokat. 3x visszanyit akadályérzékelés vagy mozgás közbeni nagy szélterhelés esetén.