ÁRNYÉKOLÓ
AUTOMATIZÁLÁS

BECKER redőnymotorok

A BECKER REDŐNYMOTORJAIVAL ÖN A PIAC LEGFEJLETTEBB ÉS LEGJOBB MINŐSÉGÉT KÉPVISELŐ CSŐMOTORJÁHOZ JUTHAT HOZZÁ.

Ahány ház, annyi igény és a BECKER-nek mindegyikre van megoldása. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, a BECKER immáron 100 éve az árnyékoló automatizálás piacvezető vállalata. A kiváló minőségű redőnymotorok titka a cég filozófiájában rejlik. A „made in Germany” minőségjelzésnek eleget téve, az összes termék német területről származó alapanyagból, a cég németországi gyárában kerül összeszerelésre szakemberek által.

Tovább a termékekre

Konfigurátor

A BECKER redőnymotorok legtöbbje a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

Ha a redőny lefelé halad és akadálynak ütközik (pl.: virágcserép a párkányon), a Becker csőmotor a beépített akadályérzékelésnek köszönhetően megáll, hogy elkerülje a redőny további károsodását. A redőny FEL irányba történő mozgatásával az akadály eltávolítható.

Az ezzel a funkcióval ellátott Becker redőnymotorok akadályba ütközés esetén – függetlenül attól, hogy hol történik – szintén megállnak. Azonban a reakcióidő az akadályba ütközés és a redőnymotor megállás között lényegesen rövidebb. Bizonyos csőmotorok (pl. C PROF+) a redőnyt vissza is nyitják, ez lehetővé teszi, hogy a redőny szerkezete mentesüljön a terhelés alól és az akadály egyszerűen eltávolítható legyen.

Ön nem szeretne feltolásgátló szerkezetet használni?

Nem probléma – az extra érzékeny akadály érzékelés a BECKER-től külön speciális alkatrészek beépítése nélkül is működik!

Tudta, hogy hideg időben a redőny záróléce hozzáfagyhat a párkányhoz? Az ezzel a funkcióval ellátott redőnymotorokkal ez nem jelenthet problémát.

Amennyiben a Becker csőmotor szorulást, akadást érzékel automatikusan kikapcsol elkerülendő a redőny károsodását. Bizonyos típusoknál a motor nem csak megáll, de azonnal vissza is engedi a redőnyt.

A redőny záróléce hideg téli időben a felső ponton is lefagyhat. Az ezzel a funkcióval ellátott csőmotorok képesek az ilyen jellegű befagyások elkerülésére azáltal, hogy képesek a redőnyt néhány milliméterrel a felső végállás előtt megállítani. Ezt a távolságot képes automatikusan állandó értéken tartani köszönhetően a ciklikus ellenőrzésnek. Mikor a redőnypalást hossza változik, például hőtágulás következtében. Ily módon még két számjegyű negatív külső hőmérsékletek mellett is garantált a gond nélküli és hosszú élettartamú üzemeltetés

A német minőség precizitást és biztonságot von maga után. Feltolásgátlók használatakor a Becker redőnymotor nagyobb erővel nyomja meg a redőnypalástot zárt állapotban, így a redőny sokkal nagyobb erővel szorul oda az ablakpárkányhoz. Ez lényegesen nehezebbé teszi a redőnyök felemelését, feltolását és ez által a lakásba való bejutást. Ez egy különösen hasznos biztonsági funkció, mely a rövid téli napokon jön igazán jól.

Az extra erővel lezárt redőnypalást lényegesen stabilabb és merevebb szerkezetű lesz, ráadásul a redőnypalást mozgása és remegése szeles időjárásban jól halhatóan lecsökken, ami még nagyobb kényelmet biztosít a motoros redőnnyel felszerelt lakásban élőknek

A beépített rádióvevővel ellátott csőmotorok biztosítják Önnek a lehető legnagyobb kényelmet és rugalmasságot.

Állítson be nyugodtan 2 darab köztes (kedvenc) pozíciót: egyszerűen csak nyomja meg a kívánt pozícióban a STOP és a FEL irány gombját, hogy beállítsa az első pozíciót, a második kedvenc pozíció beállításához nyomja meg a STOP és a LE gombokat. Igen, ez ennyire egyszerű! A beállított pozíciók könnyedén elérhető a LE vagy a FEL gombok dupla lenyomásával

Programozzon be kapcsolási időket, a beépített memória funkcióval ennél semmi nem egyszerűbb. A kívánt időpontban tartsa lenyomva a MemoControl (MC jelű) távirányítók LE vagy FEL gombját 5 másodpercig és már be is állította a LE vagy FEL irányhoz tartozó kapcsolási időt. A beprogramozott időpontokat a redőnybe épített csőmotor tárolja, így akkor sem veszik el a beállított időpont ha az elem lemerül a távirányítóban

A TC4410-II típusú távirányítónkal minden redőnymotort egyedileg tud programozni. A 10 csatornás távirányítóval mind a 10 csatornán egyedi időprogramokat tud beállítani, így minden redőnye úgy fog automatikusan mozogni, ahogyan csak akarja. Egyedül a képzelete adhat határt!

Ha a redőnypalást egy kicsit is kilóg a tokjából mikor teljesen fel van húzva, az szeles időjárásban kellemetlen csattogó hangot hallathat. Annak érdekében, hogy ezt a zajosságot elkerüljük és egyben védjük a redőnypalástot és a redőnytokot is, az ezzel a funkcióval ellátott csőmotorjaink képesek a redőnypalást zárólécét finoman neki ütköztetni a redőnytokhoz, és ezáltal stabilan rögzíteni azt. A csendesség egyben garantálja a hosszú élettartamot is.

Amennyiben a redőnypalást lefelé haladva akadályba ütközik az ezzel a funkcióval ellátott csőmotorok képesek megállítani a redőnyt, majd a terhelés csökkentése érdekében visszahúzni a palástot. Ily módon elkerülhető a redőny és a csőmotor károsodása rengetek felesleges kiadástól mentve meg pénztárcáját.

Végállások egyszerű beállítása (auto install) Centronic távirányítóval vagy faliadóval.
32 ciklusonkénti automatikus utánállítás.

Intelligens programozás, ami engedélyezi a végállás-javításokat. 3x visszanyit akadályérzékelés vagy mozgás közbeni nagy szélterhelés esetén.

Becker
napellenzőmotorok

A különféle szélálló textil napellenző árnyékolók napjainkban egyre inkább népszerűek, különösen a nagyon szeles területeken, illetve a magas épületeknél. Jelenleg az ilyen fajta textil árnyékolókhoz két fajta megoldást tudunk szállítani: az egyik az úgynevezett zip- vagy fixscreen árnyékolókhoz való, a másik esetben pedig egy speciális rögzítő elem kerül beépítésre az árnyékoló lefutó sínjébe. A Becker napellenzőmotorok mindkét esetben ideális választás jelentenek. Választhat fix reteszelési pozícióval (SE) ellátott és szabadon beállítható reteszelési pozícióval (E16/C16) ellátott csőmotorok közül.

Ismerősen hangzik az a hang? A tavaszi nagytakarítás után elfelejtette eltenni a létrát. A fény érzékelő pedig becsukta a napellenzőjét és az ott felejetett létra pedig a napellenző karjai közé szorult. A Becker napellenző motorjaival a beépített aladályérzékelőnek köszönhetően ez nem probléma. A csőmotorok bármilyen akadás, szorulás esetén automatikusan megállítja a napellenző mozgását, hogy megóvja az árnyékolót a további károsodástól. A napellenzőmotor típusától függően pedig nem csak egyszerűen megáll, hanem ellentétes irányú mozgással tehermentesíti is az árnyékolót.

Annak érdekében, hogy Ön minnél tovább élvezhesse a textil árnyékolója által nyújtott árnyékot a Becker napellenzőmotorjai képesek lágyan megállni a felső végállásnál, hogy a vásznat a lehető legkisebb mértékben terheljék, ezáltal biztosítva a vászon hosszú élettartamát.

A beépített rádióvevővel ellátott napellenzőmotorjaink biztosítják Önnek a lehető legnagyobb kényelmet és rugalmasságot.

Állítson be nyugodtan 2 darab köztes (kedvenc) pozíciót: egyszerűen csak nyomja meg a kívánt pozícióban a STOP és a FEL irány gombját, hogy beállítsa az első pozíciót, a második kedvenc pozíció beállításához nyomja meg a STOP és a LE gombokat. Igen, ez ennyire egyszerű! A beállított pozíciók könnyedén elérhető a LE vagy a FEL gombok dupla lenyomásával.

Különböző szél és fény határértékek különböző ányékolókhoz? A Becker szél-fény vezérlésű távirányítóival (SWC széria) és a különféle szél-fény érzékelőivel hatékony védelmet nyújthat árnyékolóinak és háztartaási eszközeinek, bútorainak.

Az SWS745-II LCD kijelzős távirányító 5 árnyékoló egyedi vagy csoportos vezérlését teszi lehetővé, csatornánkénti szél- és fényérzékenység állítással. A kijelző és a magyar nyelvű menü lehetővé teszi, hogy egy sor paramétert Ön is beállíthasson, mint például a különféle határértékek beállítása vagy annak meghatározása, hogy árnyékolói mely időpontokban mozogjanak vagy ne mozogjanak a napsütés erősségét követve. A fény érzékelés be- vagy kikapcsolása nem befolyásolja a szélérzékelés funkciót, mivel a szélsebesség érzékelése biztonsági funkció az Ön árnyékolóinak védelmében, ezért ezt a funkciós semmilyen körülmények között nem lehet kikapcsolni.

Végállások egyszerű beállítása (auto install) Centronic távirányítóval vagy faliadóval.
32 ciklusonkénti automatikus utánállítás.

Intelligens programozás, ami engedélyezi a végállás-javításokat. 3x visszanyit akadályérzékelés vagy mozgás közbeni nagy szélterhelés esetén.

Irodaház vezérlés

VESTAMATIC

Természetes. Egyszerű. Fenntartható. Vestamatic, társ az árnyékolásban.

Átláthatóság és nyitottság, védelem és biztonság, egyszerű használat és kényelem

Intelligens árnyékoló automatizálás, kis és nagy objektumok vezérlése

Az automatizált árnyékolástechnika berendezések már szerves részévé váltak a globális és modern építészetnek. Átláthatóság és nyitottság, védelem és biztonság, egyszerű használat és kényelem, mindezeket egykézből szakértőktől kaphatja meg.
Mi a Vestamatic-nál már 30 éve alakítjuk az árnyékolástechnika szakmát a Németországban fejlesztett és gyártott termékeinkkel. Számos mérföldkövet tettünk már le a kérnyelem, minőség és a partnereinkkel való együttműködés területén, hogy mindezeket együtt tudjuk felajánlani vásárlóinknak.
Az árnyékolókkal szembeni követelmények jelentősen megnőttek a transzparens homlokzatok és az új építészeti irányvonalak megjelenése óta. A fejlesztések az építési technológiákban, a homlokzatok tervezésétől és kivitelezésétől a vásznak anyagán át a motorizációig rendkívüli áttöréseken mentek keresztül, így az árnyékolástechnika is az élvonalba tört.

A Vestamatic árnyékolástechnika termékeivel úgy mozgathatja árnyékolóit, ahogyan csak szeretné. Kültérben vagy beltérben, központilag vagy szobánként, attól függően, hogy mik a személyes igényei a környezetének klímájával árnyékolástechnika rendszerével kapcsolatban. Bármit is szeretne telepíteni, lehet Ön akár vállalkozó, tulajdonos, befektető vagy felhasználó arra törekszünk, hogy úgy irányíthassa árnyékolóit és árnyékolástechnika rendszerét, ahogyan csak akarja.

Kíváló árnyékolás. Teljes épületautomatika

Egy szakértő, aki tudja hogyan kell irányítani árnyékolóit.

 • Székhely és gyártás a németországi Mönchengladbach-ban 1978 óta
 • Új 22.000 négyzetméteres gyárcsarnok
 • Kutatás, fejlesztés, gyártás és értékesítés egykézből
 • Szakértő Projket Menedzsment a belső és külső kutatásban és fejlesztésben
 • Erős nemzetközi értékesítői háttér
 • DIN ISO 9001:2000 minősítés

Otthoni megoldások árnyékolók vezérlésére – több termék, több szolgáltatás, nagyobb teljesítmény

A Vestamatic ügyfelei azt mondják rólunk, mások vagyunk, mint a többi beszállító. És ez az, amit szeretünk hallani. Mi nem az a beszállító vagyunk, akik kényszerűségből tesznek meg extra utakat, mi meg akarjuk tenni ezeket az utakat. A Vestamatic hű marad ügyfeleihez, jó és rossz időkben egyaránt, mindig megbízhatóan szállít, és a tudása legjavát bocsájtja ügyfelei rendelkezésére.

Röviden: “Egyszerűen más”.

Mit adunk Önnek?

 • Egy vezérlőegységet, mely automatikusan, biztonságosan és kényelmesen vezérli árnyékolóit
 • A vezérlődoboz kültérben is elhelyezhető, ahol közvetlenül csatlakoztatható a motorokhoz és az érzékelőkhöz
 • A kombinált és szél- és fényérzékelő segítségével mindig tudhatja az aktuális szélsebesség és fényerősség értékeket
 • Egy VRS távirányítót az árnyékolók és a világítás kézi működtetéséhez
 • Egy okostelefonokra ls táblagépekre letölthető alaklmazást, magyar nyelven!

Projekt megoldások árnyékolók vezérlésére

A Vestamatic által nyújtott árnyékolástechnika már bevált és a gyakorlatban is működik több helyen Dortmundban, Brüsszelben, Londonban, Dublinban vagy Stavangerben. Néha elegendőek az alapok, de néha szükség van a különlegességekre is. Az Ön elvárásai határozzák meg az alkalmazandó megoldást, mindig támaszkodhat az árnyékolástechnikában szerzett tapasztalatunkra.

Szeretjük a kihívásokat és meg is tudunk birkózni vele. Akár a beállítások utolsó pillanatban történő megváltoztatásáról, akár a szoros határidőkről, akár egyedi megoldásokról legyen is szó, mi mindig tartjuk magunkat ahhoz, amit megígértünk. A kínálatunkban megtalálhatóak a legkorszerűbb árnyékolástechnika központi vezérlők, a legpontosabb érzékelők, a legújabb fejlesztésű Standard MotorInterface (SMI) rendszeren alapuló árnyékolómozgató motorok, különféle motorvezérlők és a kiegészítők egész tárháza.

A már többször bizonyított VBC központi vezérlők a projektek kivitelezésében jártas mérnökeink össze tudásával fel van vértezve. Ön számos gyakorlati megoldásra tehet szert a már bizonyított és megbízható központi vezérlőinkkel.

Kérjen ajánlatot Vestamatic termékeinkre!

Írjon nekünk!